Izolace DNA (9.A, 9.B)

Řekli byste, že k izolaci DNA, nositelky genetické informace je potřeba špičkově vybavená laboratoř?

Žáci 9.A a 9.B to zvládli i bez ní. V rámci hodiny přírodopisu si vyzkoušeli izolaci DNA z červené papriky a banánu. Použili k tomu pouze několik chemických pomůcek potřebných k filtraci, sůl, jar a pochlazený líh. A jaký byl výsledek? Vysrážená DNA červené papriky a banánu pozorovatelná pouhým okem ve zkumavce s filtrátem a lihem. Žáci odvedli kvalitní práci, přestože se z důvodu neudržení lihu dostatečně vychlazeného po celou dobu práce ne všem skupinkám izolace zdařila. Mgr. Adéla Matoušková

Datum vložení: 30. 6. 2020 20:29
Datum poslední aktualizace: 16. 5. 2024 8:48
Autor: Ing. Radek Pavela